Göteborg 14/11 2012

14 november kl 18.00 – 20.00 på Ekocentrum, Aschebergsgatan 44 i Göteborg,Lärande för hållbar utvecklingOnsdag den 14 november kl 18.00-19.30 på Ekocentrum, Aschebergsgatan 44, Göteborg

Ett antal aktörer har varit med och ansökt om att Västra Götalandsregionen skall bli ett regionalt centrum inom lärande för hållbar utveckling, godkänt av UN University.

Onsdag den 14 november kommer vi att presentera ansökan (som ännu ej är beviljad), det fortsatta arbetet och några exempel. Därefter tar vi en dialog om hur man kan gå vidare.

Välkomna!/ Ulf Andersson

—————————-

Kvällen innehöll en kort presentation av ansökan. En diskussion om hur RCE West Sweden ( behovet av ett svenskt namn vi kan realtera till dök upp)  kommer att drivas minimal central administration. Att det blir vad de olika parterna gör det till. Vi presentrade två exempel dels ätbar Skog projektet i Trollhättan och Gogolprojektet – at stimulera en diskussion – agerande- om ekonomisk hållbarhet med hjälp av föreställningen Revisorn. Exemplen är två av forhoppningsvis många projekt inom ramen av RCE West Sweden. Behoven av att tydligöra befintliga aktörer så vi känner till vad som göra av vilka samt behoven av att hitta bra IT lösningar som är lätttillgängliga och funtionella i nätverksbygget diskuterade också. Behovet av att få in fler skolor lyftes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s