Namnförslag

Några bra förslag på vad vårt RCE skall heta?
Här har ni några:

Regionalt nätverk för hållbart lärande

Hållbart lärande West Sweden

RCE Västra Götaland

Du kan även komma med andra förslag via kommentarsfältet nedan.

15 tankar på “Namnförslag

 1. Man kan fundera på om detta är ett bra namn, men jag tror det är bra för RCE, där vi skall identifiera oss bland andra i världen. RCE Gothenburg är sämre om vi skall ha med hela regionen, PCE Västra Götaland fungerar inte så bra på webben internationellt. Länsstyrelsen, kommunerna och regionen använder West Sweden som den engelska översättningen för Västra Götaland.

 2. West Sweden är onekligen ett jättebra namn internationellt. Min fundering är om begreppet är så starkt sammanbundet med stora etablerade strukturer att det signalerar ett ”ovanifrånperspektiv” och därmed försvårar identifikationen bland små aktörer i regionen. Kanske kan vi helt enkelt kalla det för RCE Vast (RCE Väst på Svenska). Denna blogg heter redan så och ”vast” på engelska i betydelsen omfattande/vidsträckt är väl inte helt fel…
  En annan fundering är om det alls behöver heta något med RCE!? Ett mycket tidigt arbetsnamn var Centrum för Framtidskompetens (Centre for Future Competence); kompetens att forma framtider och identifiera/utveckla kompetenser som behövs för hållbara framtider.
  Fler förslag…!!!

 3. Jag tycker också att vi skall ha RCE West Sweden i den internationella ansökan och senare redovisningar till UNU. När vi sedan skriver svenska kan vi använda en enkel översättning, vilken vi vill. Då kan det heta RCE Väst eller RCE VGR.

 4. Nu har förslaget RCE West Sweden – A Polycentric centre inkommit, toppen tycker jag som länge förespråkat ett center som motverkar centrumbildningar!
  Poly betyder flera och stämmer väl med nätverkets struktur.

  • Tycker att man skall skilja på namnet och verksamhetens inriktning. Risken finns annars att namnet kompromissas till en hel mening. Stanna vid RCE West Sweden och beskriv inriktning i dokumentet.Policentric kan låt som vi inte är överens om att bli ett center utan att vi vill vara flera. Hela idén var ju att samla det arbet som bedrivs under ett center. Kanske kan man i texten låta nätverk av center tona fram mer, men det är enligt min åsikt helt onödigt att ta in det i namnet.

 5. Jag tänker att RCE West Sweden är ett centrum såtillvida att det sker samordning av viss info såsom generella inbjudningar och anmälningar, insamlande av årsrapporter, viss R&D etc. Samtidigt är det ett centrum som uppmuntrar till och stimulerar självorganisering och lokal samordning (polycentriskt).
  Beträffande namn så tycker jag att RCE West Sweden räcker som internationell benämning. Däremot anser jag att vi bör hitta ett bra namn på svenska!

 6. Japp, tillbaka till namnförslagen igen. Förra gången var det vad som skulle stå på ansökan, till slut blev det RCE West Sweden, så nu kan vi konstatera att vi heter detta officiellt i internationella sammanhang. Nu hamnar det mer om ett begripligt namn att använda för att tala om vad vi skall hålla på med i regionen. Så jag tycker vi kan släppa alla engelska förkortningar, som RCE, liksom lokaliseringen West Sweden. Förhoppningsvis vet vi vart vi befinner oss ändå. Så jag tycker det första alternativet är bäst och lättast att förstå:
  Regionalt nätverk för hållbart lärande

 7. Jag tycker att RCE Västra Götaland funkar bra ( och RCE West Sweden på engelska), det är den logik som används av andra RCEer världen över och ser här en poäng med att ha en tydlig RCE identitet. Att det är nätverk för lärande för hållbar utveckling kommer att framgå av beskrivning.
  Webadress föreslås vara densamma som vi börjat köra med dvs rcevast.

 8. Wow, ”vast” på engelska hade många betydelser:
  – Stor, omfattande, väldig, vidlyftig, vidsträckt
  VAST fick därmed en ny innebörd i sammanhanget som gör det mer acceptabelt att använda, även om ingen i regionen kommer att förstå detta.

 9. Hej igen, vad flexibelt och bra:-) RCE West Sweden heter vi i kommunikaion med FNs uni RCE centret men i vår kommunikation här i regionen så känns den beskrivningen oprecis. Åre och Halmstad tror jag tycker detsamma:-). Att vi faktiskt bor och verkar i Västra Götaland är det som förenar oss och känns därför logisk, så lobbar på här för RCE Västra Götaland

 10. RCE Västra Götaland är logiskt och neutralt, vilket jag tror kan vara väldigt bra som utgångspunkt! Sedan kan vi som sagt hänga på en mer förklarande underrubrik. Kanske kan vi t.o.m. ha ett antal olika underrubriker som på olika sätt beskriver vårt RCE och som kan användas i olika sammanhang…På bloggen skulle RCE Västra Götaland ligga fast, medan underrubrikerna växlar (ungefär som bilden skiftar idag).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s