Händer det något bland noderna i RCE Västra Götaland?

Ja det händer en hel del men det är inte nödvändigtvis så att det som händer syns på bloggar eller i facebookgrupp. I onsdags träffades styrgruppen eller några av oss och diskuterade ett och annat här kommer en kort rapport från mötet.

Lennarth Bernhardsson har lagt om hemsidan så att det ligger i WordPressformat det innebär att fler kan vara redaktörer där. Förhoppningsvis får vi en liten rapport från Lennarth som beskriver lite tankarna bakom hur vi skall kunna samköra våra olika bloggar eller hemsidor via sk RSS strömmar. Tanken är ju att alla noder skall kunna kommunicera direkt utan att det går via en Web Master.
Under nästa vecka kommer en mer ingående speglig här på denna sidan om vad som är på gång – IRL så att säga, det spirar bla uppe i Norra Bohuslän, i Lidköpingsområdet, runt Trollhättan och Borås … Miriam Sannum har lovat skriva om detta, just nu är hon i Norge och diskuterar samverkan med andra Nordiska noder aktiva med Lärande för Hållbar utveckling. . Förra veckan så genomfördes ett virtuellt möte mellan de olika nordiska RCE noderna . Vi diskuterade bla ledarskapsfrågor vi nämnde det som kommit fram på sommarseminariet, hur gör vi och hur sker reflektionen kring det som görs speciellt om vi vill göra något annat än det vi finner ohållbart är viktiga frågor. Så uppgiften vi har framför oss att hitta former via en öppen och inkluderande forskningsplattform som är kopplad till RCE verksamheten är spännande tycker vi.
I ansökan står också att vi skall försöka få till mer regelrätta kurser, kursen Interkulturellt Entreprenörskap för Hållbar Utveckling nämns som ett exempel. En handledarkurs för administratörer av en liknande kurs planeras att ev. ligga på GMV, dvs Göteborgs Miljövetenskapliga Centrum.
Christer Owe har tillsammans med kollegor skissat på spännade upplägg.
Vi har i ansökan och på våra olika träffar pratat om vikten att sätta igång med aktionsforskningsprojekt. Sommarseminariet var ju i sig ett steg på vägen mot detta. När skall vi ha träffarna och var skall vi ha dem? Har du och din organisation lust att vara värd för en RCE träff så hör av dig så fort som möjligt. Lättast genom att kommentera här eller via ett mail till Miriam som nås på miriam.sannum@sv.se.
Så sammanfattningsvis: Jo det händer saker och vad det lider så kommer det att bli allt tydligare även här på webben.

Ha en go helg alla!

Hälsar Åse

Annons

3 tankar på “Händer det något bland noderna i RCE Västra Götaland?

  1. Då så var dagen som fokuserar Drama och Hållbar Utveckling bokad. Den 28 november så smäller det. Vi kommer till att hålla till på Avd för Sociologi och Arbetsvetenskap vid Göteborgs Universitet. Föreläsningar varvas med workshops. Med oss har vi Rita Julia Seberstyen från Ungern/Rumänien dramturg och redaktör för tidskriften Jaktea, som betyder ungefär lekutrymme, samt Bruce Burton från Australien som arbetar och forskar kring drama och konflikthantering. Mer detaljerat schema kommer längre fram men boka in den 28 november redan nu. Vi kommer att börja kl 9.00 och hålla på till kl 22.00, var med hela eller delar.

    Den 22 oktober mellan kl 10.00- 15.00 så har alla möjlighet att vara med på en dag om Utomhuspedagogik. Platsen är Åleslåns naturskola i Uddevalla. Även om detta kommer det att komma mer detaljerad info.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s